ЗА КАФЕТО, ИТАЛИЯ И АЛБИНА

ALBINA
Албина е артист и творец. Непрестанно създава и мисли в нови цветове и форми. Това се вижда и с просто око. Просто прегледайте рисунките й, керамичните й творения, изрисуваните стени или илюстрациите й.

 Но тъй като днес е специален ден за нея. Нека ви разкажа малко за моята приятелка Албина. Тя е от хората, които на втората минута след като те видят в Италия, (а ти си пътувал почти цял ден в автобус) започват с плана къде да отидем, докато светлината е хубава, за да станат снимките. После има план да отидем в една приказва книжарница. И докато пием най-хубавото капучно, да разглеждаме най-любимите ни албуми на Taschen.
Нека ви кажа, че тя е човекът, на който когато се обадя с поредния спад в живота ми, тя ще ми каже – е, и това ще мине. И ще продължи „виж, мойте проблеми. Животът ми щеше да се оправи, ако имах .... (тук заместете с време, или безумна сума пари), за да вложа в най-великата си арт идея,. И двете знаем, че това няма да й оправи живота, но въпросът е, че тя винаги е има план как това би се случило. По-късно тази идея ще се модифицира до толкова, че дори и тя не може да си я познае...
С Албина може да не се чуваш с месеци, но когато й се обадиш, тя ще започне да говори за проедния си проект или бъдеща творба с такава страст, сякаш близо три месеца си участвал с нея в израждането на концепция. И така ще те завладее с патоса си, че ако си имал някаква драма, някак си ще ти се стори безсмислена. Ако все пак нещо ти тежи, винаги ще те накра да се надсмееш на проблема си.
С нея може да изградиш светове, да пиеш кафе в полунощ, да обикаляш Италия, да пиеш вино до сутринта и да се смееш до припадък, докато обсъждате кой от вас е започнал да мисли по-малко, защо и как, след което да структурирате план как това да се промени.
И не на последо място, Албина е мотиватор. Тя не вярва, но е. Защото кой друг ще ти се обади в 12 вечерта, за да ти каже, че трябва да напишеш книга, за да направи илюстрациите към нея?
С две думи, Албина е необикновена като името си.
И днес има рожден ден!
Честито на нашия скъп арт директор! Бъди себе си винаги. В топли и студени цветове.

0 коментара: